Şu an
15 Nisan 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
15 Nisan 2007, Pazar
Gurme
Özay Şendir Şule Talu
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?.Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. "Bir duble ya da bir küçük rakı," dediğinizde iki çeşit rakıdan biri önünüze gelirdi. Ama şimdi onlarca çeşit arasından bir karara varmak zorundasınız. Bu kadar yeni çeşit çıkınca farklarını merak ediyor insan.Nerede o eski meyhaneler? Biz de gurme yazarımız Ahmet Örs, SABAH Yayın Koordinatörü Şule Talu ve Haber Müdürü Özay Şendir'i alarak rakıları keşfe çıktık. Belirtmekte fayda var; bu profesyonel bir rakı tadımı olmadığı gibi amaç da hüküm vermek değil....
Dosyalar: Yaşam
İnternet medyası masaya yatırıldı
Türkiye'nin internet ile tanıştığı günün 15. yıldönümünde düzenlenen "İnternet Günleri" etkinliği çerçevesinde gazeteciler internet medyasını masaya yatırdı....
Temiz İnternet Kampanyası
SABAH gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla "Temiz İnternet" kampanyası başlattı.....
AIDS: Tak bir kırmızı kurdele!
HIV+ dans ederken, beraber yemek yerken, gülerken, dertleşirken, yardımlaşırken geçmez! HIV+...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar....
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor....
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler....
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor....
Yemek mucitleri
Siz hiç zeytinyağı havyarı yediniz ya da toz halinde zeytinyağına ekmek bandınız mı? Bu adamlar bandı....
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık' klasiğinin tahtına göz dikti. Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan üç kebapçının yanı sıra üç ünlü balıkçıya da "Boğaz'da neler oluyor?" diye sorduk....
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
Türkiye, zeytinyağı üretiminde dünyada beşinci. Ama her şeyde olduğu gibi, bunda da değer bilemiyor, güzelim yağımızın kalitesini düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz....
En pahalı gurme ürünü
16 çeşidi olan trüf, sadece belli bölgelerde yetişen ve kısa bir dönemde bulunabilen özel bir mantar türü. Toprak altından çıkarılan trüfün iyisi yumrularının yuvarlaklığı ve uygun sertlikte olmasından anlaşılıyor....
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Yumurtayla yapılan pek çok yemek var. Krep de onlardan biri. Dünya mutfaklarında farklı pişirme yöntemleriyle farklı adlar alan krebe ilk olarak Eski Roma'da, gurmelerin atası Apicius'un tariflerinde rastlanıyor....
Mutfakta Japon var
Japon bir grubun Türk mutfağını ele geçirme çalışmaları yaptığını duyunca düşüyoruz yollara (İstanbul'da artık bakkala ekmek almak için bile çıksanız trafik yüzünden kendinizi, deve sırtında çöl geçiyorsunuz gibi hissediyorsunuz)....
Diğer Gurme Haberleri
Uçakta domates suyu içilir
Bayram baklavasız olmaz
Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
İftarı nerede yapalım?
Bardacık inciri başka
Birahanede tarihi yudumlama zevki
Yazarlar
AHMET ÖRS
Kebaplara Bahar Geldi!
Tüm yıl boyunca ancak kısa bir süre tüketilebilen özel meyve ve ...
Balçiçek Pamir
Öncel Öziçer
Gülse Birsel
Turgay Noyan
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Güntay Şimşek
Atilla Dorsay
Yaşama Dair
Bizim de artık GAP'imiz var
Amerikan giyim tarzıyla bütünleşen GAP markasının Türkiye'ye geleceği haberi, meraklılarını sevindirdi. Markayı tanımayanlar için 'Amerikan efsanesine' bir göz atalım istedik....
Devir sanal alışveriş devri
İnternette alışveriş'in popülerliği her geçen gün artıyor. Arabadan uçak biletine, kitaptan market alışverişine kadar her şeye internet üzerinden sahip olabilirsiniz....
Ah o gemide ben de olsaydım...
Cruise Academy, deniz üstünde çalışmanın püf noktalarını öğretiyor. Eğitimden sonra büyük gemilerde iş bulabilenler 1200-3600 dolar arası maaş alıyor....
Teknoloji
Türkiye'de internet 15 yaşında
Türkiye'nin internet ile tanıştığı günün 15. yıldönümünde düzenlenen "İnternet Günleri" etkinliği çerçevesinde gazeteciler internet medyasını masaya yatırdı....
"İçerikle bile ilk 100'e gireriz"
Mesajlaşma hariç içerik servisleri 450 milyon dolarlık iş hacmi yaratan Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı Serdar, sadece bu gelirle bile en büyük 100 şirket arasına girebileceklerini söyledi....
Bilim Oscar'ı bir Türk'e verildi
Akademi dünyasının Oscar'ı olarak nitelendirilen ve 1963 yılından beri verilen R&D100 (Araştırma ve Geliştirme) ödülü bu yıl bir Türk'ün oldu....