Kıyma, ekmek, köfte baharı, iki yumurta ve tuzu iyice yoğurun, köfte hamuru yapın. Fırın tepsisini yağlayın, köfteyi tepsiye yayın. Sebzeleri küp küp doğrayıp, köftenin üzerine yayın. Kürdan ile birkaç yerinden delik açın. Üzerine domates rendesi gezdirerek 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Yoğurt, tahin ve ketçabı karıştırın. Köfteleri bu sosla birlikte servis yapın.
Malzemeler
* 1 kilo kıyma
* 3 dilim bayat ekmek
* Köfte baharı
* Tuz
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 2 adet yumurta
* 2 adet patlıcan
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet kabak
* 1 adet kırmızı biber
* 2 adet patates
* 2 adet domates
* Kekik
* Kırmızı pul biber
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1/2 su bardağı tahin
Yayın tarihi: 16 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/16/gny/haber,52ECF20DF9BF4DB99F57B103F6AE44B1.html
Tüm hakları saklıdır.