Yumurtaları şekerle 10 dakika çırpın. Elediğiniz unu, yağı, domates suyunu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız hamuru 32 cm'lik tepsiye döküp, 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki parçaya ayırın. Parçaları süt veya gazozla ıslatın. İnce bir kat krem şanti sürüp, arasına fıstık ve fındık serpin. Diğer parçayı üzerine örtüp, krem şantiyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 3 adet yumurta
* 17 çorba kaşığı şeker
* 17 çorba kaşığı sıvıyağ
* 25 çorba kaşığı un
* 20 çorba kaşığı domates suyu
* 2 paket kabartma tozu
* 100 gr. fındık
* 100 gr. fıstık
* 1 su bardağı süt veya gazoz
* 1 kase krem şanti
Yayın tarihi: 2 Mayıs 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/02/gny/haber,E90F1866968343B2BC0FFB2038528413.html
Tüm hakları saklıdır.