* Konyalı'ya gittiğinizde sakın şerbetleri denemeden çıkmayın! Gül şerbetinden, limon şerbetine 5-6 çeşit çok özel şerbet var mönüde. Hepsi el yapımı. En revaçta olanı ise sindirimi kolaylaştıran ve Osmanlı'da yemeklerden önce içilen sirkencübül şerbeti. İçinde su, sirke ve bal var ama formülü evde yapmak mümkün değil!
* Kanyon'daki şarap kavları '
Türkiye'nin sayılı şarap kaplarından biri. Burada 100 çeşide yakın şarap mevcut.
* Ramazan mönüsü için harıl harıl çalışılıyor. Çok iddialılar, şimdiden haberiniz olsun.
* Konyalı için 'pahalı' diyenlere de itiraz ediyorlar ve soruyorlar: "Kime ve neye göre pahalı? Biz 5 duyuya birden hitap etmeye çalışıyoruz, o 5 duyuyu yaşadığınız şeye bir bakmanız lazım, buna göre ölçmeniz lazım. Bunun kriterleri herkese göre değişir. a'yla b'yi karşılaştırıp, b daha pahalı demek yanlıştır. Biz haddimizi biliyoruz, o fiyatı yazarken de yanlış bir şey yazdığımızı zannetmiyoruz."
Tel: 0212 227 42 43
Yayın tarihi: 17 Ağustos 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/17/gny/haber,5BF85DA442654635AEF35217056E7CB3.html
Tüm hakları saklıdır.