Karalahanayı kaynar suya atıp, 5 dakika kaynatın. Suyunu süzün, soğuk sudan geçirip, tekrar süzün. Lahanaları düdüklü tencereye koyun. Üzerine barbunyayı, ardından da mısır kırmasını koyun. Tereyağını küçük parçalar halinde mısırların üzerine katıp, suyu ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, buharı çıktıktan sonra 30 dakika pişirin veya tencerede kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 2 demet karalahana (boyuna 2-3 cm. parçalar halinde doğranmış)
* 1 su bardağı kuru barbunya (geceden ıslatılmış ve haşlanmış)
* 1 su bardağı mısır kırması (haşlanmış)
* 100 gr. tereyağı
* 8 su bardağı su (kaynar)
Yayın tarihi: 9 Nisan 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/09/gny/haber,AB191F876AB34B6BB925B64BEDB15C5D.html
Tüm hakları saklıdır.