Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. Rendenin iri tarafına bastırıp, yağlanmış tepsiye bırakın. Tüm hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin. Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekip, soğuyunca servis yapın.
Malzemeler
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı yağ margarin ve sıvıyağ karışık)
* 1 çay bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
* 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 çay kaşığı vanilya
Yayın tarihi: 27 Şubat 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/27/gny/haber,7ECCD9D7EC3A4729B954AB0797FBED82.html
Tüm hakları saklıdır.